عصر خوزستان: اهواز- ایرنا- استاندار خوزستان با اشاره به اینکه توسعه و سرمایه‌گذاری در شهرهای استان با محوریت کلانشهر اهواز نیازمند بازنگری در حریم اراضی متعلق به دستگاه‌های دولتی است گفت: پیگیری‌های لازم از مراجع ملی برای اعمال بازنگری در این حریم‌ها ضروری است. به گزارش ایرنا صادق خلیلیان شامگاه سه شنبه در نشست شورای […]

عصر خوزستان:

بازنگری حریم اراضی دستگاه‌های دولتی خوزستان از مراجع ملی پیگیری می شود

اهواز- ایرنا- استاندار خوزستان با اشاره به اینکه توسعه و سرمایه‌گذاری در شهرهای استان با محوریت کلانشهر اهواز نیازمند بازنگری در حریم اراضی متعلق به دستگاه‌های دولتی است گفت: پیگیری‌های لازم از مراجع ملی برای اعمال بازنگری در این حریم‌ها ضروری است.

به گزارش ایرنا صادق خلیلیان شامگاه سه شنبه در نشست شورای برنامه ریزی خوزستان در محل استانداری اظهارداشت: از جمله دستگاه‌هایی که دارای بیشترین حریم در اراضی استان هستند را می‌توان نیروهای مسلح، نفت و سازمان آب و برق عنوان کرد.

وی ادامه‌داد: دبیرخانه کارگروه امور زیربنایی استان باید در اولین فرصت نسبت به ارائه پیشنهادات کاربردی برای برون رفن از شرایط فعلی اقدام کند.

تعامل سیاست های توسعه ای دولت با حریم اراضی

نماینده عالی دولت در استان خوزستان با تاکید بر سیاست‌های توسعه‌ای دولت در استان خوزستان گفت: از این دبیرخانه خواسته می‌شود که یک نظام هوشمند و کارآمد در جهت تعامل سیاست‌های توسعه‌ای با حریم اراضی دستگاه‌های دولتی در استان تعریف کند.

وی با اشاره به اینکه بازنگری حریم اراضی دستگاه‌های دولتی از مراجع ملی (وزارتخانه ها) پیگیری خواهد شد گفت: رشد اقتصادی در استان خوزستان قطعا رقم زده خواهد شد و این موضوع مستلزم ایجاد کسب و کارهایی است که به شکوفایی اقتصادی منجر شود.

استاندار خوزستان تصریح‌کرد: اداره کل راه و شهرسازی خوزستان به عنوان دبیرخانه کارگروه امور زیربنایی استان نیز یکی از دستگاه‌هایی محسوب می‌شود که به واسطه ایجاد جاده های متعدد دسترسی، دارای حریم اراضی است؛ لذا بازنگری در حریم‌ها ابتدا باید از این دستگاه اجرایی دولتی آغاز شود.

خلیلیان به یکی از طرح های سرمایه‌گذاری که اخیرا از طریق معاونت اقتصادی استانداری در دست پیگیری است اشاره‌کرد و گفت: این طرح سرمایه‌گذاری به دلیل ورود در حریم اراضی اداره کل راه و شهرسازی خوزستان، در انجام عملیات اجرایی با مشکل روبرو شده است.

ارائه طرح توسعه پنج ساله خوزستان به هیات دولت برای تصویب

وی با تاکید بر احصا و بروزرسانی ظرفیت‌های واقعی و متناسب با شرایط فعلی استان توسط سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خوزستان اظهارداشت: علاوه بر این نیز، گلوگاه‌ها، بن‌بست‌ها و نقاط ضعف استان که به موانع توسعه تبدیل شده‌اند؛ باید شناسایی شوند.

خلیلیان با اشاره به اینکه کشور در آستانه تصویب برنامه هفتم توسعه است گفت: در همین راستا، برنامه توسعه پنج ساله خوزستان نیز تهیه خواهد شد تا این برنامه به عنوان یک پیوست کاربردی درجریان تصویب برنامه هفتم توسعه مورد توجه قرار گیرد.

وی بیان‌داشت: بعد از تدوین نهایی طرح توسعه پنج ساله استان خوزستان ، این برنامه برای تصویب در هیات دولت مطرح و مورد بررسی قرار می گیرد.

تعیین تکلیف طرح جامع و تفصیلی شهرهای خوزستان تسریع شود

استاندار خوزستان در بخش دیگری از این نشست با تاکید بر اینکه طرح های جامع و تفصیلی شهرها به عنوان نقشه راه برای  ایجاد فرصت های اقتصادی پایدار محسوب می‌شود گفت: با وجود اینکه اغلب شهرستان‌های استان دارای اینگونه طرح‌ها هستند اما باتوجه به برخورداری آنها از چشم انداز پنج تا ۱۰ ساله؛ بروز رسانی این طرح‌ها در شهرهایی که در دوره‌های پایانی چشم انداز بسر می‌برند؛ ضروری است.

خلیلیان یادآورشد: در این رابطه همه دستگاه‌های اجرایی برای تسریع در بروز رسانی و تعیین تکلیف طرح های جامع و تفصیلی شهرستان های استان با اداره کل راه و شهرسازی خوزستان همکاری داشته باشند.

مدیریت‌ها در خوزستان به موقع نبود

نماینده عالی دولت در استان خوزستان با اشاره به شرایط فعلی استان خوزستان در زمینه موانع پیشروی توسعه کسب و کارها بیان‌داشت: نرخ بالای بیکاری در استان خوزستان نشان می‌دهد که مسیر صحیحی برای توسعه انتخاب نشده و مدیریت‌ها به موقع نبوده است.

خلیلیان به موضوع صدور مجوزهای برنجکوبی و ادامه تقاضاها برای فعالیت در این حوزه اشاره‌کرد و گفت: بعد از سیلاب سال ۱۳۹۸، خوزستان در شرایط پر آبی قرار داشت و صدور مجوزهای برنجکوبی از توجیه اقتصادی برخوردار بود اما با توجه به شرایط فعلی و تداوم خشکسالی در سال‌های آینده، فعالیت این رسته از کسب و کار تحت تاثیر محدودیت کشت قرار خواهد گرفت.

وی ادامه داد: صدور حجم بسیار بالایی از مجوزهای مربوط به فعالیت برنجکوبی نشان‌دهنده به موقع نبودن مدیریت ها در استان است.

استاندار خوزستان با تاکید بر اینکه دستگاه‌های متولی طرح‌های سرمایه‌گذاری باید به متقاضیان بخش خصوصی مشاوره های لازم را ارائه کنند گفت: بهبود فضای کسب و کار از مهمترین وظایف دستگاه‌های اجرایی محسوب می‌شود و باید در این خصوص ارزیابی‌های لازم در استان صورت گیرد.

قوانین برای تسهیل سرمایه‌گذاری در خوزستان با دیگر استانها متفاوت نیست

استاندار خوزستان همچنین به فرآیند صدور مجوزها و استعلام طرح‌های سرمایه‌گذاری اشاره‌کرد و گفت: اینکه برای انجام یک طرح اقتصادی در خوزستان باید ۲۴ استعلام انجام شود در حالی که استانهای دیگر نسبت به اخذ ۹ استعلام اقدام می‌کنند که فرآیند در خوزستان نیازمند آسیب شناسی است.

وی بیان‌داشت: در دیگر استان‌های کشور، روند سرمایه‌گذاری به واسطه قوانین موجود تسهیل شده است با این تفاوت که آنها از ابتکار عمل برخوردار هستند و مانع زدایی‌ها را همواره در دستور کار داشته‌اند.

خلیلیان یادآورشد: فعالیت پنجره واحد سرمایه گذاری در استان خوزستان باید با ابتکارات لازم برخوردار شود و برنامه‌ریزی در این خصوص با مشارکت دستگاه‌های اجرایی مرتبط انجام خواهد شد.

منبع: ایرنا