عصر خوزستان: اهواز – ایرنا – رییس ستاد انتخابات خوزستان گفت: نامزدهای ششمین دوره انتخابات شوراها در خوزستان برای ۴۷۷ کرسی اصلی شورای شهر و هفت هزار و ۳۵۲ کرسی اصلی شورای اسلامی روستا رقابت خواهند کرد. رضا نجاتی روز سه‌شنبه در نشست خبری در سرسرای جلسات معاونت سیاسی استانداری خوزستان، بیان کرد: این انتخابات در […]

عصر خوزستان:

رقابت نامزدهای شوراها در خوزستان برای هفت هزارو۸۲۹ کرسی شهری و روستایی

اهواز – ایرنا – رییس ستاد انتخابات خوزستان گفت: نامزدهای ششمین دوره انتخابات شوراها در خوزستان برای ۴۷۷ کرسی اصلی شورای شهر و هفت هزار و ۳۵۲ کرسی اصلی شورای اسلامی روستا رقابت خواهند کرد.

رضا نجاتی روز سه‌شنبه در نشست خبری در سرسرای جلسات معاونت سیاسی استانداری خوزستان، بیان کرد: این انتخابات در ۸۸ شهر و ۲ هزار و ۳۶۱ روستای خوزستان برگزار می‌شود،

معاون سیاسی اجتماعی استاندار خوزستان افزود: تعداد اعضای اصلی شورای شهر در کلان شهر اهواز ۱۳ نفر و در بقیه شهرها به تناسب جمعیت آنها، ۹، هفت و پنج نفر است.

وی با بیان اینکه ثبت نام داوطلبان در حدود ۴۷ روستا به حد نصاب نرسیده که دلیل آن عشایری بودن و یا مسایل داخلی روستاییان بوده است، گفت: در هیچکدام از شهرهای خوزستان موردی نبوده که به حد نصاب نرسیده باشد.

به گفته وی، روستاهایی که به حد نصاب شرکت در انتخابات شورای اسلامی روستایی نرسیده‌اند، رها نمی‌شوند و اعتباراتی به فرمانداری برای نیازهای روستاهای فاقد دهیاری اختصاص می‌یابد.

وی با اشاره به آمادگی زیرساخت‌ها برای برگزاری انتخابات ریاست جمهوری و انتخابات شورای اسلامی شهر و روستا در خوزستان، اضافه کرد: روند انتخابات بر اساس برنامه زمانبندی در حال انجام است، تشکیل هیات‌های اجرایی، ثبت نام داوطلبان، بررسی صلاحیت در هیات‌های اجرایی و نظارت جزو این برنامه‌هاست که به روزهای پایانی نزدیک می‌شود و امروز آخرین روز رسیدگی به شکایت داوطلبان رد صلاحیت شده در هیات نظارت خوزستان است.

نجاتی ادامه داد: بیش از چهار هزار و ۴۵۰ نفر برای انتخابات این دوره از شورای اسلامی شهر در خوزستان ثبت نام کردند که ۱۰ درصد بیشتر از دوره پنجم شورای شهر بوده و حدود ۱۰ درصد از این داوطلبان در هیات اجرایی رد صلاحیت شدند.

وی افزود: مشارکت بانوان در ثبت نام داوطلبان شورای اسلامی شهر این دوره در خوزستان قابل توجه بوده و ۵۴۰ نفر از بانوان در این دوره نامنویسی کردند.

رییس ستاد انتخابات خوزستان بیان کرد: ۱۴ هزار و ۶۵۰ نفر نیز برای انتخابات این دوره از شورای اسلامی روستایی در خوزستان ثبت نام کردند که نسبت به دوره پنجم رشد قابل توجهی داشته است.

وی با اشاره به برگزاری انتخابات در شرایط گرما و بیماری کرونا، گفت: درخواست افزایش ۱۵ درصدی صندوق‌های رای در خوزستان را  داده‌ایم تا از ازدحام جمعیت به ویژه در شعبی که رای بالایی داشتند، جلوگیری شود.

به گفته وی، امکانات و تجهیزات بهداشتی مورد نیاز شعب پیش بینی شده و اعتباری برای خرید اقلام بهداشتی نیز اختصاص یافته است؛ حذف اثر انگشت در رای گیری نیز می‌تواند از جلوگیری از انتشار ویروس کرونا موثر باشد.

نجاتی با تاکید بر مشارکت حداکثری مردم در انتخابات، گفت: همه آگاه به شرایط کشور هستیم اما «نه به انتخابات» حرف دشمن است که از گذشته به دنبال شرایطی بوده که مردم در انتخابات شرکت نکنند.

وی افزود: تعداد انتخاباتی که در کشور برگزار شده از نشانه‌های مردم سالاری دینی است؛ مردم در انتخابات سرنوشت خودشان را تعیین می‌کنند بنابراین همه اقشار و گروه‌ها باید برای مشارکت حداکثری مردم تلاش کنیم.

نجاتی اضافه کرد: ملاک ما در برگزاری این انتخابات، قانون، سلامت انتخابات، رقابت سالم و مشارکت حداکثری است؛ ما مجری انتخابات هستیم و نظر خاصی به هیچکدام از گروه‌ها نداریم.

وی بر رعایت قانون و بی‌طرفی از سوی فرمانداران و بخشداران نیز تاکید کرد و گفت: اگر مدیر، فرماندار یا بخشداری در خوزستان، خلاف مسوولیت خود رفتار کند و بر سلامت انتخابات تاثیر گذارد، با او برخورد می‌کنیم؛ البته تاکنون فرمانداران و بخشداران و اعضای ستاد انتخابات، به درستی کار خود را انجام داده‌اند.

نجاتی بیان کرد: برای اطمینان بخشی به مردم و کاهش دغدغه و نگرانی آنها از بابت رعایت پروتکل‌های بهداشتی در شعب اخذ رای، اقداماتی در حال انجام است.

وی افزود: نحوه رای دادن بیماران کرونایی در بیمارستان و قرنطینه و چگونگی جلوگیری از ورود افراد مشکوک به کرونا به شعب اخذ رای در حال بررسی است و هنوز درباره آن تصمیم گیری نشده است.

خودداری از دید و بازدید عید

معاون سیاسی اجتماعی استاندار خوزستان همچنین با اشاره به فرارسیدن عید فطر، از عموم مردم درخواست کرد که برای جلوگیری از تشدید بیماری کرونا، از دید و بازدید خودداری کنند.

وی با اشاره به گفت وگوی تلویزیونی اخیر استاندار خوزستان با مردم ، افزود: روند ابتلا به کرونا در خوزستان با مدیریتی که صورت گرفت و با زحمات کادر درمان و سایر دست اندرکاران، رو به کاهش گذاشته است به طوری که از روزانه ۲ هزار و ۵۰۰ تا سه هزار نفر مبتلا به کرونا اکنون به روزانه یک هزار و ۳۰۰ تا یک هزار و ۴۰۰ نفر مبتلا رسیدیم و تعدادی فوتی ها نیز از ۳۰ تا ۳۵ نفر در روز به کمتر از ۱۰ فوتی در روز کاهش داشته است.

وی ادامه داد: برای حفظ و ثبات این شرایط همه باید همکاری کنیم که این مساله نیاز به کار فرهنگی و اطلاع رسانی دارد.

نجاتی اضافه کرد: هم اکنون بزرگان، شیوخ و سادات، در شهرهایی که عید سعید فطر با برنامه ریزی بیشتری انجام می‌شود، ورود پیدا کردند تا رفت و آمد و دید و بازدید در ایام عید نداشته باشیم.

وی نسبت به سیر صعودی بیماری کرونا و خطر گونه‌های جهش یافته این ویروس، در روزهای آینده هشدار داد و گفت: دید و بازدید عید جزیی از فرهنگ ما و یک کار ارزشمند است اما به دلیل همه گیری کرونا، این دید و بازدیدها آسیب زاست، بنابراین در روزهای باقیمانده تا عید فطر باید «نه گفتن به دید و بازدید عید فطر» را به صورت فراگیر در خوزستان اجرا کنیم، زیرا با توجه به زندگی اجتماعی، اگر تعدادی از افراد پروتکل‌های بهداشتی را رعایت نکنند، همه در معرض بیماری کرونا قرار می‌گیرند.

نجاتی ادامه داد: نماز عید فطر در شهرهای قرمز خوزستان در فضای باز و با رعایت پروتکل‌ها برگزار می‌شود.

اخراج کارگران، ممنوع

معاون سیاسی اجتماعی استاندار خوزستان در ادامه این نشست، با اشاره به برگزاری چهار کمیسیون کارگری در استانداری خوزستان گفت: بر اساس مصوبه این کمیسیون، هیچکدام از شرکت‌های دولتی، خصوصی و شهرداری‌ها حق اخراج نیرو را به هر بهانه‌ای ندارند.

وی درباره اعتراضات کارگری اخیر به ویژه در شهرداری‌ها و آبفا، افزود:تلاش‌زیادی برای حل مشکلات کارگران انجام شده است، و برای تامین اعتبار و پرداخت مطالبات کارگران از محل منابع استانی پیگیری‌هایی توسط استاندار صورت گرفته و بخشی از مطالبات آبفا و بعضی از شهرداری‌ها پرداخت شده است اما این هنوز کافی نیست و هنوز همه مطالبات پرداخت نشده است.

نجاتی با اشاره به مشکلات مالی برخی شهرداری‌های خوزستان از جمله کوت عبداله، سوسنگرد، مسجدسلیمان و بستان در پرداخت مطالبات کارگران، افزود: تعداد کارکنان شهرداری، ها بیش از نیاز است، از سوی دیگر اکنون امکان اخراج این نیروها میسر نیست.

وی با اشاره به پیگیری استاندار خوزستان برای تامین کالاهای اساسی مردم نیز گفت: با این پیگیری‌ها آرامش نسبی در بازار ایجاد شده و سهمیه مرغ از مرکز به استان اختصاص یافته است؛ علاوه بر این جوجه ریزی در مرغداری‌های استان در اوایل فروردین، اثر خود را نشان خواهد داد.

نجاتی افزود: خوزستان تولیدکننده شکر و تامین کننده بخش عمده نیاز کشور است، اما دغدغه خوزستان نظارت بر توزیع آن است و قرار شده که مجدد سامانه‌هایی برای مدیریت آن فعال شود که امیدواریم در روزهای آینده شاهد رفع این مشکلات باشیم.

بر اساس این گزارش، انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا همزمان با انتخابات ریاست جمهوری ۲۸ خرداد در سراسر کشور برگزار می‌شود.

هم اکنون سه شهرستان اهواز، ایذه و شوش در خوزستان در وضعیت قرمز کرونایی، و ۱۴ شهرستان در شرایط نارنجی و ۱۰ شهرستان در شرایط زرد هستند.

منبع: ایرنا