عصر خوزستان: اهواز – ایرنا – مسوول حفظ و احیای بناهای تاریخی معاونت میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خوزستان گفت: گام دوم مرمت خانه تاریخی پوراسماعیل بهبهان آغاز شده و تا پایان شهریور جاری به پایان خواهد رسید. به گزارش روز یکشنبه ایرنا به نقل از اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خوزستان، غلام‌رضا سلمان‌پور با بیان […]

عصر خوزستان:

گام دوم مرمت خانه تاریخی پوراسماعیل بهبهان آغاز شد

اهواز – ایرنا – مسوول حفظ و احیای بناهای تاریخی معاونت میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خوزستان گفت: گام دوم مرمت خانه تاریخی پوراسماعیل بهبهان آغاز شده و تا پایان شهریور جاری به پایان خواهد رسید.

به گزارش روز یکشنبه ایرنا به نقل از اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خوزستان، غلام‌رضا سلمان‌پور با بیان اینکه بنای پوراسماعیل در ۲ بخش شمالی و جنوبی و شامل بیرونی و اندرونی ساخته شده افزود: در سال‌های گذشته بخش‌هایی از ایوان‌ها و زیرزمین این خانه با مشکل جدی روبه رو شد و قسمت‌هایی از آن ریزش کرد به همین دلیل، در همان مقطع و از سوی مالکان، مرمت و انجام اقدامات اولیه در دستورکار قرار گرفت.

وی با اشاره به گام دوم مرمت و نجات‌بخشی بنا گفت: در این گام، اقدامات حفاظت اضطراری، رفع خطر و اجرای بخش‌های فروریخته به منظور ایجاد انسجام بنا در حال انجام است.

وی افزود: این عملیات با اعتبار ۷۰۰ میلیون ریال از محل اعتبارات ابلاغی ملی به منظور مشارکت در مرمت بناهای تاریخی در اختیار بخش غیردولتی در سال مالی ۱۴۰۰ درحال اجرا است.

سلمان‌پور ادامه داد: این مرحله از کار، تا پایان تابستان و پیش از آغاز فصل بارندگی به پایان می‌رسد.

وی گفت: خانه پوراسماعیل متعلق به دوره قاجار است و در دوره پهلوی نیز قسمت‌هایی در بنا ایجاد و مداخلات جزیی در ساختار کلی بنا انجام شده است.

مسوول حفظ و احیای بناهای تاریخی معاونت میراث‌فرهنگی، گردشگری وصنایع دستی خوزستان افزود: منزل پوراسماعیل یکی از آثار ملی ثبت‌شده ایران در بهبهان است که در ۲۴ اسفند ۱۳۸۴ به شماره ثبت ۱۵۰۳۰ در مجموعه آثار تاریخی ایران ثبت شد. این بنا در شهر بهبهان، خیابان شهیدان نیک‌پور (سلطان محراب)، سه‌راهی گودچهک، کوچه سیدجمال‌الدین اسدآبادی، پلاک ۲۸ واقع است.

وی با تاکید بر نگاه ویژه اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خوزستان نسبت به خانه‌های تاریخی استان اضافه کرد: مرمت و احیای خانه‌های تاریخی، موجب رونق اقتصاد گردشگری و ایجاد درآمد پایدار از راه صنعت گردشگری را ممکن می‌سازد.

منبع: ایرنا