عصر خوزستان: اهواز – ایرنا – معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان گفت: امسال برای دومین بار با مشارکت ستاد اجرایی فرمان امام (ره) طرح جهش تولید در دیمزارهای استان با پنج برابر افزایش سطح نسبت به سال زراعی گذشته به ۵۰ هزار هکتار خواهد رسید. تورج نوروزی روز یکشنبه ، افزود:برای اجرای […]

عصر خوزستان:

اجرای طرح جهش تولید در ۵۰ هزار هکتار از دیمزارهای خوزستان

اهواز – ایرنا – معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان گفت: امسال برای دومین بار با مشارکت ستاد اجرایی فرمان امام (ره) طرح جهش تولید در دیمزارهای استان با پنج برابر افزایش سطح نسبت به سال زراعی گذشته به ۵۰ هزار هکتار خواهد رسید.

تورج نوروزی روز یکشنبه ، افزود:برای اجرای این طرح پنج ساله تاکنون در ۳۱ درصد سطح مصوب، با کشاورزان قرارداد منعقد شده ضمن آنکه توسعه این طرح امسال از ۶ به ۱۲ شهرستان افزایش یافته است.
وی هدف از اجرای این طرح را بهبود بهره وری‌، افزایش درآمد کشاورزان دیم کار و ثبات تولید محصولات کشاورزی خوزستان بیان کرد و گفت:تناوب زراعی در طرح بهبود تولید در دیمزارهای استان ، با محصولاتی مانند نباتات علوفه ای و دانه های روغنی از اهمیت بالایی برخورداراست.
وی با بیان اینکه یکی از مهمترین جنبه های این طرح ، آموزش بهره برداران است افزود: تغذیه گیاهی نیز یکی دیگر از جنبه های مهم است که نیاز به آگاهی بیشتر کشاورزان دارد.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی خوزستان ادامه داد: سال زراعی گذشته فقط در محصول دانه روغنی کلزا تعهد وجود داشت ولی در سال زراعی جاری محصولات گندم، جو و نباتات علوفه‌ای نیز به این تعهد افزوده شده است.
وی از کشاورزان دیم کار خوزستان خواست تا پایان آبان جاری نسبت به تهیه ادوات کارنده محصولات گندم ، کلزا ، جو نباتات علوفه‌ای اقدام لازم را انجام دهند.
بر اساس آمار سازمان جهادکشاورزی خوزستان ، حدود ۲۵۰ هزار هکتار زمین دیم در خوزستان همه ساله زیرکشت می‌رود که عمده آن گندم است.

کمبود آب ، نبود شبکه آبیاری و شیب نامناسب در برخی زمین‌های کشاورزی، مهمترین عوامل کشت دیم در خوزستان است.

سالانه حدود ۱۷.۵ میلیون تن محصولات زراعی و باغی در خوزستان تولید می شود که از این حیث مقام نخست را در کشور دارد.
نیشکر ، گندم ، برنج ، خرما ، انواع مرکبات ، جو ، ذرت دانه‌ای و علوفه‌ای ، صیفی، دانه های روغنی و چغندرقند از مهمترین محصولات تولیدی خوزستان هستند.
بحران خشکسالی و تنش آبی در سال زراعی ۱۴۰۰-۱۳۹۹و متعاقب آن محدودیت و ممنوعیت کشت برخی محصولات “آب بَر” سبب شد میزان تولیدات مجموعه بخش کشاورزی خوزستان ۲۰ تا ۲۵ درصد کاهش یابد.

منبع: ایرنا