یک کارشناس ورزش با بیان اینکه بدون حمایت‌های مالی، امکاناتی و ارتباطی دولت‌های منتخب در شرایط موجود کرونایی نمی‌توان چرخ ورزش کشور را چرخاند، گفت: تعطیلی و بازگشایی هرزگاهی اماکن ورزشی باعث ایجاد بی‌نظمی حادی در ورزش شده است و ادامه این رویه نیز تلفات هنگفتی بر پیکره ورزش کشور و به خصوص ورزش همگانی […]


یک کارشناس ورزش با بیان اینکه بدون حمایت‌های مالی، امکاناتی و ارتباطی دولت‌های منتخب در شرایط موجود کرونایی نمی‌توان چرخ ورزش کشور را چرخاند، گفت: تعطیلی و بازگشایی هرزگاهی اماکن ورزشی باعث ایجاد بی‌نظمی حادی در ورزش شده است و ادامه این رویه نیز تلفات هنگفتی بر پیکره ورزش کشور و به خصوص ورزش همگانی وارد می‌کند و سبب ایجاد بی‌تعادلی اجتماعی – روانی در جامعه خواهد شد.

جواد زرگانی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: بعد از گذشت مدتی از ظهور ویروس کرونا، ورزش هم از این اتفاق ناگوار بی‌نصیب و مصون نمانده است. البته بیشتر کشورها در ابتدای امر دچار سردرگمی بودند ولی کشورهایی که موفق‌تر عمل کردند، سریع به ثبات در کنترل این ویروس رسیدند اما در ایران، عدم به کارگیری از دانش مدیریت بحران تا به امروز اثرات خود را به بدترین شکل ممکن نشان داده است که به نظر من با پیاده‌سازی دانش مدیریت بحران و استفاده از مباحث کارشناسی و فنی متخصصان مرتبط در تصمیم‌گیری‌ها می‌توان با تجزیه و تحلیل و آسیب‌شناسی موضوع، بهترین راهکارها پیاده شود.
وی افزود: با تعطیلی چندین ماهه باشگاه‌های ورزشی، بسیاری از مشاغل مرتبط با ورزش ضرر مادی زیادی متحمل شدند که این مساله توجه دولت را به این عرصه می‌طلبد زیرا وزارت ورزش و جوانان تاکنون حمایت قاطع و جدی در این امر نداشته است.
این کارشناس ورزش گفت: با افت و خیز روند کرونا، دائما با تعطیلی و بازگشایی هرزگاهی اماکن ورزشی مواجه‌ایم که این نیز باعث ایجاد بی‌نظمی حادی در ورزش شده است و ادامه این رویه تلفات هنگفتی بر پیکره ورزش کشور و به خصوص ورزش همگانی وارد می‌کند و سبب ایجاد بی‌تعادلی اجتماعی – روانی در جامعه خواهد شد.
وی ادامه داد: طبق تحقیقات علمی صورت گرفته، عوامل بحران‌زا در حیطه ورزش ایران بر اساس اولویت، ضعف برنامه‌ریزی، نگرش نامناسب جامعه، ضعف نیروی انسانی، ضعف هماهنگی، مشکلات زیرساختی، مسائل مالی، مشکلات ساختاری و قانونی، ضعف نظام ارتباطی و عملکرد ضعیف رسانه‌ها هستند. بدون شک بدون حمایت‌های مالی، امکاناتی و ارتباطی دولت‌های منتخب در شرایط موجود کرونایی نمی‌توان چرخ ورزش کشور را چرخاند. بنابراین انتخاب مدیران و نیروی انسانی در ورزش باید با توجه به اهداف سازمان‌های ورزشی باشد و افراد متعهد، متخصص و با دانش در راس امور قرار داده شوند.
زرگانی با اشاره به راه‌حل‌هایی برای مدیریت بحرانی همچون شرایط کرونایی موجود، گفت: داشتن برنامه‌ریزی مناسب برای حیطه ورزش و نظارت بر اجرای دستورالعمل‌ها، رویه‌های ایمنی و بهداشتی و داشتن طرح و برنامه مدیریت بحران برای ورزش، همچنین روشن بودن شرح وظایف کارکنان و مسوولان اجرایی در مواجهه با بحران، توجه ویژه به ارزش‌ها، نگرش‌ها، مشکلات اقتصادی، اجتماعی و عملکرد رسانه‌ها و نقش آن‌ها در پررنگ کردن و نشان دادن اهمیت اجرایی شدن دستورالعمل‌ها و رعایت مسائل بهداشتی – ایمنی، از جمله راه‌حل‌ها محسوب می‌شود.
وی در پایان نیز عنوان کرد: ویروس کرونا و ترس از مبتلا شدن به آن، افراد جامعه را به سطح بالاتری از استرس دچار کرده است، هرچند مولفه‌های دیگری از جمله اوضاع اقتصادی هم در افزایش آن بی‌تاثیر نیست. در این شرایط نیز یکی از راه‌هایی که بیشتر کارشناسان روی آن متفق‌القول هستند و به آن توصیه دارند، انجام ورزش است که با ایجاد شور و نشاط، کمک شایانی در پویا نگه داشتن جامعه خواهد داشت. تاثیر ورزش و تحرک بدنی در این اوضاع نابسامان کرونایی می‌تواند نقش پررنگی در پیشگیری داشته باشد. پس از مهمترین اقدامات در این دوران می‌تواند انجام ورزش منظم و پیوسته باشد که البته در این دوران کرونایی افراد می‌توانند با رعایت پروتکل‌ها یا در باشگاه‌ها یا در خانه، فعالیت ورزشی داشته باشند.
انتهای پیام