معاون اقتصادی رئیس جمهور ضمن تاکید بر احیای بخش خصوصی در خوزستان، گفت: چند مساله در استان خوزستان وجود دارد که باید تعیین تکلیف شوند؛ یکی شرکت های بزرگی است که دفاتر آن ها در تهران است اما در استان مستقر هستند و از دادن عوارض محیط زیستی، مالیات و ارزش افزوده به استان خود […]


معاون اقتصادی رئیس جمهور ضمن تاکید بر احیای بخش خصوصی در خوزستان، گفت: چند مساله در استان خوزستان وجود دارد که باید تعیین تکلیف شوند؛ یکی شرکت های بزرگی است که دفاتر آن ها در تهران است اما در استان مستقر هستند و از دادن عوارض محیط زیستی، مالیات و ارزش افزوده به استان خود را خلاص کرده اند.

محسن رضایی میرقائد امروز (۱۳ آبان) در جلسه ستاد  تسهیل و رفع موانع تولید، ضمن گرامیداشت روز ۱۳ آبان، اظهار کرد: امیدوارم همانطوری که گام های بلندی برای استقلال، خودکفایی و پیشرفت کشور در زمینه های امنیتی، سیاسی و دفاعی داشتیم، در اقتصاد و صنعت کشور نیز داشته باشیم.  بحث ما این است که حرف زدن را کنار بگذاریم و عمل کنیم. بنابراین ما جدی هستیم.

به گزارش ایسنا، وی افزود: چند مساله در استان خوزستان وجود دارد که باید تعیین تکلیف شوند؛ یکی شرکت های بزرگی است که دفاتر آن ها در تهران است اما در استان مستقر هستند و از دادن عوارض محیط زیستی، مالیات و ارزش افزوده به استان خود را خلاص کرده اند.   

معاون اقتصادی رئیس جمهور گفت: موضوع دوم سپرده هایی است که در استان خوزستان هستند که ۵۵ تا ۶۰ درصد آن ها به تهران می رود ،البته نه تنها برای استان خوزستان بلکه در همه کشور این گونه است. به تعبیری اقتصاد تهران همه اقتصاد کشور را دارد می بلعد که باید در این زمینه چاره اندیشی کنیم.

رضایی میرقائد با اشاره به مشکلات صنایع، ادامه داد: ما وجود مشکلات را قبول داریم؛ این مشکلات در مواد اولیه، تامین سرمایه در گردش، مالیات و… هستند.

وی با اشاره به دولتی بودن اقتصاد در استان خوزستان نیز افزود: اما مهم تر از همه این ها این است که ما در خوزستان با اقتصاد دولتی مواجه هستیم. دولتی ترین اقتصاد در استان خوزستان است. درحالی که خصوصی ترین اقتصاد در کشور در استان خراسان است. لذا در خوزستان بخش خصوصی به طور جدی راه نیفتاده است. یک ظرفیت خالی بسیار بزرگی در استان وجود دارد که مردم در استان وارد بخش خصوصی شده و توسعه پیدا کند. توسعه بخش خصوصی در کل کشور مهم است اما در خوزستان بسیار مهم تر است. باید ببینیم چه کار باید کرد.

معاون اقتصادی رئیس جمهور با اشاره به یکی از دلایل خصوصی نبودن اقتصاد در خوزستان، خاطر نشان کرد: بخشی از آن روشن است؛ کارخانجات و صنایع بزرگی مثل نفت، گاز و پتروشیمی نیروی انسانی و منابع انسانی زیادی را بلعیده و به خود مشغول کرده است. قبل از پیدایش نفت، مردم خوزستان صنایع کوچک، کشاورزی، دامپروری و… داشتند اما با پیدایش نفت، پتروشیمی، فولاد و…، خصوصی سازی سرکوب شد.

وی با تاکید بر احیای بخش خصوصی، ادامه داد: بخش خصوصی باید احیا شود و توسعه پیدا کند. بخش خصوصی می تواند در صنایع پایین دست ورود کند. در خصوص زنجیره ارزش فولاد نیز یک درصد از شمش را در اولویت به کارخانجات استان تخصیص یابد و بخشی وارد تجارت و بخشی نیز وارد بورس شود.

رضایی میرقائد تصریح کرد: توسعه و احیای بخش خصوصی خوزستان را پیشنهاد می دهیم. در استان خوزستان بیش از یک و نیم میلیارد دلار صرف طرح ۵۵۰ هزار هکتاری شد. این اعتبار در شرایطی تخصیص یافت که شرایط اقتصادی کشور در تامین مالی پروژه ها بسیار کم است اما رهبر انقلاب این را به خوزستان هدیه دادند ولی صنایع تبدیلی و کشاورزی در کنار این سرمایه گذاری عظیم به وجود نیامد؛ صنایع تبدیلی می تواند بخش خصوصی خوزستان را احیا کند. یکی از راهکارهای احیای بخش خصوصی، تکمیل زنجیره ارزش صنایع کشاورزی، فولاد و… است.

وی با بیان این که استان خوزستان در ارائه خدمات می تواند در خدمات مهندسی و نیروی انسانی به عراق، کویت و شمال خلیج فارس فعالیت داشته باشد، افزود: اما این خدمات باید سازماندهی شود. خدمات مهندسی کمتر از صدور ورزشکاران مان به تیم های خارجی نیستند. مهندسین نفتی به کشورهای حاشیه خلیج فارس می روند که هیچ حساب و کتابی در صدور نیرو به کشورهای دیگر نیست. البته خیلی از شرکت ها نمی توانند نیروی خود را تامین مالی کنند که می توانند نیروی خود را صادر کنند. برای بعضی از مهندسین صنعت نفت و گاز، تقاضای بسیار گران قیمت وجود دارد اما وقتی خود می روند، قراردادهای درستی برایشان نوشته نمی شود و آسیب های جدی می بینند. در اقتصاد دیجیتالی و برنامه نویسی، کشور امارات برخی از برنامه نویسان را به صورت گسترده جذب کرده است. در برنامه نویسی نیروهای بسیار قابلی داریم. این افراد باید در اتاق بازرگانی جایگاه داشته باشند.

به گزارش ایسنا، وی خاطرنشان کرد: ثروتی که به صورت خام و نیمه خام در این جا تولید می شود و به فروش می رسد، با تکمیل زنجیره های ارزشی و توسعه بخش خصوصی، بسیاری از مشکلات خوزستان حل می شود.

رضایی میرقائد خطاب به استاندار و مسئولین استانی، گفت: من دو توصیه دارم؛ درآمد و مطالبات استان خوزستان را باید بگیرید. ارزش افزوده، عوارض محیط زیست، مالیات و… باید از شرکت های بزرگ که دفاترشان در تهران است گرفته شود. تا به عنوان مثال شهرداری اهواز گرفتار این نباشد که نتوانسته فاضلاب را به جایی برساند. ۲ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان دریافتی دارد که ۲ هزار میلیارد تومان حقوق پرسنل است که با ۴۰۰ میلیارد تومان در اهواز و با جمعیت عظیم چه کاری می تواند کند؟

معاون اقتصادی رئیس جمهور تصریح کرد: باید پیگیری کنید و این حق شما و مردم است. بخشی از عقب ماندگی خوزستان مربوط به منابع است.

وی ادامه داد: دوم، احیا و توسعه بخش خصوصی است؛ صنایع بزرگی که وجود دارند همه بالادستی های صنایع پایین هستند. صنایع پایین یعنی مردم. اگر بخش خصوصی احیا شود، اشتغال ایجاد می شود و درآمد دولت افزایش پیدا می کند. امیدوارم خدا به ما کمک کند که بتوانیم به مردم خدمت کنیم. ما هیچ وظیفه جز خدمت گذاری به مردم نداریم.

انتهای پیام